Vodstvo

Habilitacijski naziv: Višja predavateljica za predmetno področje Radiologija
Telefon: 041 391 818
E-pošta: [email protected]
Govorilne ure:

po predhodnem dogovoru

Osebna bibliografija COBISS

 

Nosilka predmetov

  • Diagnostično terapevtski program.

viš. pred. mag. Marija Kolenc, dr. med., spec. radiolog

viš. pred. mag. Marija Kolenc, dr. med., spec. radiolog

Prim. mag. Marija Kolenc je zaključila študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se po zaključku študija zaposlila v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Specialistični izpit iz radiologije je opravila v Ljubljani. Magistrirala je leta 2002 na Medicinski fakulteti v Zagrebu. Izvoljena je v raziskovalni naziv višji strokovni asistent. Opravljala je funkcijo predstojnice Radiološkega oddelka v današnjem Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je uvajala nove diagnostične in terapevtske metode.

Od leta 2004 je direktorica zasebne družbe Radiomed, ki se ukvarja z radiološko dejavnostjo. Habilitirana je v naziv visokošolske učiteljice – višje predavateljice za področje radioloških ved. Mag. Kolenc se v okviru vseživljenjskega izobraževanja udeležuje strokovnih in znanstvenih kongresov doma in v tujini. Aktivno se je tudi vključevala v organizacijo le-teh. Je članica Radiološkega združenja, ESSR, delegatka ECR, članica skupine za varstvo pred sevanji in članica Outstanding Intellectual of the 21 Century Awards programme.

V njeni osebni bibliografiji najdemo izvirne znanstvene članke, strokovne članke, objavljene strokovne in znanstvene prispevke na konferencah doma in v tujini. Sodelovala je tudi v kliničnih raziskovalnih projektih, kar je razvidno iz raziskovalnih poročil. Mag. Marija Kolenc je tudi zaprisežena stalna sodnomedicinska izvedenka. Na Fakulteti za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec je nosilka predmeta Diagnostično terapevtski program.

Sodelavci