Emerald Literati Award 2019

Emerald Literati Award 2019

Nov uspeh za dekanico FZSV SG, prof. dr. Danico Železnik

Iz Bruslja je v ponedeljek, 28.10.2019, prišla novica, da je članek "Does an impaired capacity for self-care impact the prevalence of social and emotional loneliness among elderly people?", pod avtorstvom Irene Canjuga, Danice Železnik, Marijane Neuberg, Marije Božičević in Tine Cikač, prejel nagrado 2019 Highly Commended

Nagrado, ki jo že 26 let, vsako leto podeljuje Emerald Publishing, prejme prispevek, ki se je v predhodnem letu najbolj izkazal na 6. različnih področjih, in sicer: internacionalnost, raznolikost, podpiranje znanstvenega raziskovanja, spodbujanje aplikativnega raziskovanja, predanost kakovostnemu izobraževanju ter stremenje k zadovoljstvu avtorjev in bralcev. 

Ponosni smo, da je naša dekanica dobila nagrado tako uveljavljene ustanove kot je Emerald publishing. Le-ta je bila ustanovljena leta 1967 in upravlja z več kot 300 revijami, več kot 2.500 knjigami in več kot 1.500 enotami študijskega gradiva. Njihov cilj pa je podpora svežim idejam na področju uporabnih znanosti, kjer so dejansko mogoče spremembe. 

Nagrajen članek bo na spletnih straneh Emerald Publishing javno dostopen naslednjih šest mesecev (za ogled kliknite tukaj).

Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec čestita vsem nagrajenkam.